Na Žabljaku bogat flimski program

Ovogodišnja, jubilarna edicija GMIFF-a predstaviće bogat filmski program koji će se prikazivati u  jednoj od najljepših prirodnih cjelina u svijetu u Nacionalnom Parku Durmitor, u periodu od 3. do 6. avgusta kroz četiri festivalske večeri.

Od velikog broja prijavljenih filmova, Art direktor festivala, glumac CNP-a Slobodan Marunović, izabrao je 22 filma u takmičarskom programu, 17 filmova u pratećem programu, i 30 turističko promotivnih filmova sa kojima će nam se predstaviti naš partner festival Zagreb Film Tour Fest.

Pored priznanja za najbolje filmove u pomenutim kategorijama, dodjeliće se i Grand Prix za najbolje ostvarenje na festivalu. Kao i specijalna priznanja žirija za izuzetna umjetnička ostvarenja. Filmovi sa ovogodišnjeg GMIFF-a biće prikazani i u Bijelom Polju u istom terminu, u Parku pjesnika u organizaciji našeg partnera centra za kulturu bijelo polje. Pored filmskog programa imaćemo i prateći program, rafting, planinarenje, vožnje biciklom i druge aktivnosti.

Festival će otvoriti predsjednik Skupštine  Ivan Brajović. A festival će zatvoriti, glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta Branislav Lečić.

“Sa zadovoljstvom navodimo da je Green Montenegro International Film Fest jedan od prvih zelenih festivala u Crnoj Gori a od prošle godine našao se i na međunarodnoj list iekoloških manifestacija „Green Film Network“ i time se pozicionirao na mapi svjetskih ekoloških festivalameđu 39 najboljih.

Izvor: Portal analitika

Sviđa ti se vijest?

Share on facebook
Podijeli na Facebook
Share on twitter
Podijeli na Twitter
Share on telegram
Podijeli na Telegram
Share on whatsapp
Podijeli na WhatsApp