No comments yet

Završen Green Montenegro International Film Fest

Green Montenegro International Film Fest završen je danas panel diskusijom pod nazivom "Crna Gora ekološka država", usponom planinara iz Nikšića i Danilobgrada na Spušku glavicu i prikazom filmova.

Kako su saopštili organizatori, povod panel diskusije bila je činjenica da će iduće godine biti 25 godina od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, pa su učesnici debatovali o tome koliko se od početka ideje realizovalo, koliko je ona bila moguća u vremenu nastajanja, kakva je danas realna situacija, koji su problemi sa kojima se suočavamo, kako ih riješiti, kakva nam je ekološka budućnost. Diskusiji su prisustvovali Marija Mijušković, savjetnica u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Branko Lukovac predsjednik Stručnog savjeta NVO Zeleni Crne Gore, Vukić Pulević, Miodrag Đurović, Mihailo Burić i Milija Čabarkapa, projektni asistent u NVO Green Home.

Planinari iz kluba “Prekornica” iz Danilovgrada i SRD “Tim Montenegro” iz Nikšića simbolično su se popeli na Spušku glavicu i nakon uspona prisustvovali prikazivanju prvog filma koji se prikazao posljednjeg dana Fest-a “Vrh” Hannesa Langa. 

Drugi film koji je publika vidjela je “Voda do grla” hrvatskog autora Daniela Pavlića, da bi se gosti preselili u baštu restorana Obala, u kojem je prikazan film “Bicikla protiv automobila” šveđanina Fredrika Gertena. 

Na kraju je upriličen i vatromet, a podgorička rok grupa Crveno i crno je održala mini koncert. 

Izvor: CDM