Daniel Pavlić

Selektor festivala

Daniel Pavlić – aktivist, dizajner, filmski djelatnik Rođen je 1974. u Sisku. Djetinjstvo je proveo u Hrvatskoj Kostajnici koju napušta tijekom rata, ali se nakon njega vraća. Kao aktivist nevladine udruge KAOS – Kostajnička alternativna scena koja je kulturno i društveno revitalizirala gradić na obalama Une, pokrenuo je mnoštvo aktivnosti u poslijeratnoj Kostajnici. Poznat po antinuklearnim stavovima, prvi je u Hrvatskoj pokrenuo aktivnosti protiv nuklearnog otpada na Trgovskoj gori. Potencijale Pounja promovira putem raznih volonterskih kampova i oživljavanja tradicionalnih kulturnih i turističkih manifestacija te rada s djecom i mladima.
Trenutno radi u udruzi KAS u Sisku kao voditelj EU projekta, a u Hrvatskoj Kostajnici vodi udrugu EKS – Ekološko-kulturna scenu. Organizira PRESS film festival i SEFF – Smaragdni eko film festival (jedinstveni putujući festival filmova o zaštiti okoliša). Aktivistički rad u lokalnim sredinama opisao je u knjizi Priča iz Smaragdne doline. Novinarstvom se bavi još od srednje škole kada je uređivao školski list Kemijsko geološke tehničke škole u Zagrebu, a nakon toga je objavljivao svoje reportaže po raznim web portalima. U pripremi je i zbirka reportaža koje je napisao tijekom potresa na Baniji pod nazivom Potresne kronike. Snimio je nekoliko dokumentarnih filmova od kojih se nagradama izdvajaju “Voda do grla” i “Poštovana Predsjednice”.
Sudjelovao kao žiri na raznim međunarodnim filmskim festivalima u Španjolskoj, Portugalu, Italiji, Rusiji, Finskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Srbiji, te ostalim zemljama…

Copyright © CEZAM 2022 | All rights reserved.