Ştela Mišković

Stela Mišković

Izvršna producentkinja festivala

Stela Mišković rođena je na Cetinju gdje je završila redovne i specijalističke studije na odsjeku za dramaturgiju na Fakultetu dramskih umjetnosti. Za vrijeme studija bila je učesnica Sarajevo Talent Campusa u okviru SFF i nagrađena je kao najbolji student fakulteta Dramskih umjetnosti od strane Biroa za Naučnu, Obrazovnu, Kulturnu i Tehničku saradnju Crne Gore.

Radila kao dramaturškinja i autorka dramatizacija na brojnim projektima sa domaćim i evropskim poznatim rediteljima, Nick Upperom, Anom Vukotić,  Borisom Liješevićem, (na čak tri višestruko nagrađivana projekta „Očevi su gradili“, „Peti Park“ i „Čuvari tvog poštenja“), Selmom Spahić, Mirkom Radonjićem, Diegom de Breom, Egonom Savinom, Dinom Mustafićem, Blagojem Micevskim, Branislavom Mićunovićem, Lidijom Dedović, Zoranom Rakočevićem, Paolom Mađelijem, Radmilom Vojvodić i drugim. U okviru festivala Barski Ljetopis 2017 napisala je prvu dramatizaciju romana „Orkanski Visovi“ na Balkanu u režiji Dore Ruždjak Podolski.

Pobijedila je  na konkursu RTSa  sa scenariom za dječiju emisiju “Sve(t) je bajka” koja se emitovala  2017. na toj televiziji. Scenaristkinja i koscenaristkinja je filmova „Anđeli i kamioni“ (Srđan Stanojević),  „Mali nindža“ (Milutin Darić), „High Art“ (Milana Jovanović), „Film u boji“ I Tv drama “Vjeridba” (Milutin Darić) i „Uteg“ (Zoran Pribičević), koji su prikazivani na festivalima na Balkanu, kao i promo filmova povodom 45. godina CG univerziteta i otvaranja autoputa.

Od 2012 dio tima kritike na sarajevskom MESS festivalu, a od ove godine je članica umjetničkog savjeta istog festivala. Predsjednica je savjeta RTV Cetinje.

Copyright © CEZAM 2022 | All rights reserved.