GONIČ KAMILA

Saed i Abdulah su dva seoska tinejdžera koji su odlučili da ožive farmu kamila koja se nalazi u njihovom kraju. Dva tinejdžera koji žive u blizini avganistanske granice blizu pustinje Lut i lagune pokušavaju da dođu do posla i zarade iz prirode kako bi mogli da spriječe migraciju i pomognu Beludžima u miru i solidarnosti. Film prikazuje dio svakodnevnog života ljudi i kamila u selu, kao i običaje braka među pripadnicima naroda Beludži.

Svrha ovog dokumentarnog filma je da prikaže napore i solidarnost dva naroda koji nastoje da poboljšaju svoj život otklanjanjem različitih ideologija. Možda je ovo mir u svijetu na malom primjeru koji nas uči da moramo da poštujemo uvjerenja drugih kako bismo živjeli u miru i da ostavimo po strani razlike i da pomažemo jedni drugima kako bi poboljšali svoj život čak i u surovim pustinjskim uslovima.

Režija: Mohammad Abdollahi

Produkcija: Mohammad Abdollahi

Zemlja porijekla: Iran

Godina proizvodnje: 2020

Trajanje: 29 minuta

Dan prikazivanja: Subota / 19. decembar

Početak projekcije: 18:22

Mohammad Abdollahi

Muhamed Abdulahi je rođen 1973. godine. Tokom prethodnih 15 godina svoje vrijeme posvetio je snimanju dokumentarnih filmova koji su njegova najveća strast. Radio je kao producent na skoro deset nezavisnih filmova i različitih dokumentarnih filmova za televiziju. Učestvovao je na nekoliko nacionalnih i međunarodnih festivala i dobitnik je različitih nagrada, od kojih je najskorija nagrada na XXII Iranskom međunarodnom festival dokumentarnog filma „Sinema verite“. Na ovom festivalu, njegov film „Kamen i hljeb“ osvojio je treću nagradu. Pet godina je radio kao predavač u Iranskom omladinskom kino društvu (IYCS) na predmetu za dokumentarni film. Sa strašću se raduje svakoj novoj prilici kojom može da poboljša svoje vještine stvaranja dokumentarnog filma.

Copyright © CEZAM 2020 | All rights reserved.