OPHIR

Ophir priča priču o izvanrednoj „eko-revoluciji” za život, zemlju i kulturu, otvarajući put stvaranju najnovije države na svijetu u Bougainvilleu, Papua Nova Gvineja. Poetična, ali dramatična oda neizbrisivoj žeđi za slobodom, kulturom i suverenitetom; film osvjetljava najveći sukob na Pacifiku od Drugog svjetskog rata, otkrivajući vidljive i nevidljive lance kolonizacije i njegove trajne cikluse fizičkog i psihološkog ratovanja.

Režija: Alexandre Berman and Olivier Pollet

Produkcija: Ilann Girard (Arsam International), Olivier Pollet (Fourth World Films) and Kristian Lasslett (Ulster University)

Zemlja porijekla: Francuska

Godina proizvodnje: 2020

Trajanje: 97 minuta

Dan prikazivanja: Ponedjeljak / 02 avgust

Početak projekcije: 13:45

Kategorija:

Alexandre Berman and Olivier Pollet

Olivier Pollet je istraživački novinar i nagrađivani režiser, producent i istraživač, koji živi u Velikoj Britaniji. Tokom protekle decenije njegovi radovi su se fokusirali na korporativnu odgovornost, ljudska prava, ekološka pitanja i kolonijalno nasljeđe, radeći zajedno sa domorodačkim zajednicama u azijsko-pacifičkom regionu, posebno na Papui Novoj Gvineji.
Alexandre Berman je francuski snimatelj dokumentarnih filmova i montažer sa sjedištem u Parizu, u Francuskoj. Režira dokumentarni film „Sindrom Pangune“ sa Olivijeom Poletom, a film je u finalu za nagradu Albert Londres 2017, u Francuskoj. 2018. njegov dugometražni dokumentarni film „Norvège: Les Ombres sur la Mer“ snima priče o kulturnom nasljeđu u Norveškoj. Dio ponovnog pokretanja francuskog bioskopskog kruga „Connaissance du Monde“, prikazuje se u Francuskoj i Švajcarskoj nekoliko mjeseci tokom 2018. i 2019. Godine.

Copyright © CEZAM 2021 | All rights reserved.