ZA SAMU

ZA SAMU je istovremeno intimno i epsko putovanje u žensko iskustvo rata. Ljubavno pismo mlade majke svojoj ćerki, film govori o životu Vaada al-Kateaba kroz pet godina ustanka u Alepu, u Siriji, dok se zaljubljuje, udaje i rađa Samu, dok se za to vrijeme kataklizmičan sukob diže se oko nje. Njena kamera snima nevjerovatne priče o gubitku, smijehu i preživljavanju dok se Vaad bori sa nemogućim izborom – da li da pobjegne iz grada da zaštiti život svoje ćerke, kada odlazak znači napuštanje borbe za slobodu za koju se već toliko žrtvovala.

Režija: WAAD AL-KATEAB, EDWARD WATTS

Produkcija: WAAD AL-KATEAB

Zemlja porijekla: Sirija

Godina proizvodnje: 2019

Trajanje: 95 minuta

Dan prikazivanja: Ponedjeljak / 02 avgust

Početak projekcije: 22:34

Kategorija:

Waad al-Kateab, Edward Watts

Waad al-Kateab (rediteljka, producentkinja i snimateljka) U januaru 2016. Vaad al-Kateab počeo je da dokumentuje strahote Alepa za Channel 4 News kanal u seriji razornih filmova pod nazivom „Inside Aleppo“ (Unutar Alepa). Izvještaji koje je napravila za Channel 4 News o sukobu u Siriji i najsloženijoj humanitarnoj krizi na svetu postali su najgledaniji prilozi u britanskom informativnom programu – i dobili su skoro pola milijarde pregleda na mreži i osvojili 24 nagrade – uključujući Međunarodni Emmi iz 2016. godine za najnovije vijesti.
Edward Watts je nagrađivani Emijem, stvaralac filmova nominovan za BAFTA nagradu, koji je režirao preko dvadeset narativnih i dokumentarnih filmova koji pričaju istinite priče o hrabrosti, junaštvu i humoru iz cijelog svijeta, pokrivajući sve od ratnih zločina u Kongu do živopisnih života stanovnika u favelama Rio de Žaneira.

Copyright © CEZAM 2021 | All rights reserved.