ZEMLJA: NIJEMA

Na dnu doline Haniuan u kineskoj provinciji Sečuan pčele izumiru usled obimne upotrebe pesticida i monokultura. U ovom bujnom pejzažu koji skriva ekosistem na ivici kolapsa, tri porodice poljoprivrednika vrijedno rade na terenu brinući se o budućnosti svoje djece.

Režija: Mikael Kristersson, Åsa Ekman, Oscar Hedin

Produkcija: Mikael Kristersson, Åsa Ekman, Oscar Hedin

Zemlja porijekla: Švedska

Godina proizvodnje: 2021

Trajanje: 70 minuta

Dan prikazivanja: Nedjelja / 01 avgust

Početak projekcije: 11:00

Kategorija:

Mikael Kristersson, Åsa Ekman, Oscar Hedin

Mikael Kristersson je režirao nekoliko dokumentarnih filmova, objavljenih u bioskopima, koji su dobili pohvale kritičara, uključujući i Martina Skorsezea. Pica Pica (1987) je osvojila specijalnu nagradu u Cinéma du Réel.
Diptih Asa Ekmana o djeci izloženoj porodičnom nasilju Reci nešto (2015) i Moj život, moja lekcija (2014) premijerno je prikazan na IDFA, dvije godine zaredom je osvojio švedsku TV nagradu Kristallen za najbolji dokumentarac i dostigao preko deset miliona gledalaca.
Oscar Hedin je osnovao Film and Tell 2010. godine, a prije toga je snimao filmove koji su dosezali veliku gledanost, formirali mišljenja i mijenjali zakone. Njegov film o fudbalskom timu Assiriska, nacionalni tim bez nacije (2005), osvojio je Zlatnu palmu na Beverly Hills Films Festivalu.

Copyright © CEZAM 2021 | All rights reserved.