Vanja Vukčević

Producentkinja festivala

Vanja Vukčević magistarka je teorije muzike, kao i teorije moderne i savremene umjetnosti.

U okviru niza festivala u zemlji i regionu, umjetničkih projekata i međunarodnih takmičenja, od 2006. godine pa do danas organizovala je na stotine koncerata, tridesetak međunarodnih takmičenja, brojne majstorske radionice, izložbe, predavanja, promocije, itd. Bila je organizatorka koncerata svjetski poznatih umjetnika kao što su Sting, Enjo Morikone, Madona, Pako de Lusija, Vlatko Stefanovski, Mariza, Tomi Emanuel, Pink Martini, itd.

Radila je kao menadžerka za programsku politiku i planiranje u Muzičkom centru Crne Gore i bila članica Savjeta ove ustanove. Od 2012. do 2022. predavala je stručne predmete u Umjetničkoj školi za muziku i balet Vasa Pavić, i u više navrata bila je članica užih radnih grupa u Centru za stručno obrazovanje.

Autorka je, koautorka i urednica nekoliko izdanja iz oblasti muzičke umjetnosti, kritika i prikaza za dnevni list Pobjeda, te naučnih radova iz oblasti humanistike. Bila je scenaristkinja muzičko-teatarskih projekata, akterka u dokumentarnim filmovima u produkciji RTCG, te članica žirija na internacionalnim muzičkim i filmskim festivalima.

Projektna je menadžerka, producentkinja i mentorka na nizu NVO projekata, koji su organizovani pod pokroviteljstvom domaćih i stranih organizacija i institucija. U 2017. bila je projektna menadžerka i kustoskinja međunarodnog projekta Tina Modoti između umjetnosti i politike, koji je dobio priznanje od predsjednika Italije Serđa Matarele, dok joj je 2022. godine Unija poslodavaca Crne Gore dodijelila nagradu za najbolju menadžerku u civilnom sektoru.

Projektna je menadžerka u NVO ARS-INDUSTRIA, te članica Odbora za muziku u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti i Komisije za razmatranje i utvrđivanje prijedloga za dodjelu statusa istaknuti kulturni stvaralac.

Copyright © CEZAM 2023 | All rights reserved.