Dodjela nagrada na Green Montenegro International Film Fest-u u Danilovgradu

U okviru drugog dijela Green Montenegro International Film Fest – GMIFF) u Centru za kulturu u Danilovgradu, bogatom programu, koji čine projekcije ekoloških i turističkih filmova, posjetioci festivala su imali priliku da se upoznaju sa brojnim ekološkim problemima kako kod nas, tako i u svijetu.

– Cilj festivala je razvijanje i podizanje nivoa svijesti o potrebi zaštite i očuvanja životne sredine, kroz umjetnički impuls i unaprjeđenja znanja i informisanosti o ekologiji, kroz upoznavanje sa globalnim trendovima ka kojima Crna Gora teži, te samim tim Green Montenegro International Film Fest predstavlja veliki korak na tom putu – ističu organizatori.

Tako su učenici osnovnih škola „Vuko Jovović“ iz Danilovgrada i „Njegoš“ iz Spuža, srednjoškolci iz gimnazija „Slobodan Škerović“ iz Podgorice i „Petar I Petrović Njegoš“ iz Danilovgrads, kao i studenti Policijske akademije imali priliku da pogledaju ekološke i turističke filmove. Drugog dana festivala organizovana je i radionica „Čovjek i biodiverzitet“, gdje su govorili dr Biljana Telebak i dr Danilo Mrdak. Izložba pod istim nazivom priređena je u školi „Vuko Jovović“ u Danilovgradu, kao i postavka nazivom „Izrazi negodovanja“ Vasa Kneževića. Juče je, osim projekcija filmova, organizovano predavanje generalne direktorice za zaštitu životne sredine i šefice Radne grupe za poglavlje 27. na temu ekologije i pridruživanja EU Ivane Vojinović. Uslijedila je vožnja biciklima od RESPA-e do manastira Ždrebaonik, kao i kajakaški pohod od Slapa na Zeti do mosta u Danilovgradu, u saradnji sa Kajakaškim klubom „Morača“ iz Podgorice. Upriličena je i premijera filma „Maljat i Visočica“ Ana Trebše čija su tema ekološki problemi.

Posljednjeg dana festivala nastavlja se s projekcijom filmova na različitim lokacijama, a tursitičko-promotivne filmove vidjeće i studenti Univerziteta Donja Gorica iz Podgorice.

Svečano će biti uručene nagrade za najbolja ostvarenja, kao i Gran pri festivala.

Izvor: Portal analitika

Sviđa ti se vijest?

Share on facebook
Podijeli na Facebook
Share on twitter
Podijeli na Twitter
Share on telegram
Podijeli na Telegram
Share on whatsapp
Podijeli na WhatsApp

Copyright © CEZAM 2022 | All rights reserved.