Festival potreban ekološkoj državi

Projekcijom filma “Više od meda” autora Markusa Imhufa u bioskopu Zeta u Centru za kulturu Danilovgrad, sinoć je počeo prvi “Green Montenegro International Film Fest”.

“Festival koji večeras promovišemo i stvaramo višestruko je neophodan ekološkoj državi Crnoj Gori, crnogorskoj kulturi i obrazovanju, a prije svega neophodan je generaciji mladih sineasta koje školujemo na našem univerzitetu. Festival će dugoročno i u kontinuitetu da afirmiše prirodne resurse Crne Gore, njihovo racionalno korišćenje i zaštitu na najvišem stvaralačkom nivou i u međunarodnoj konkurenciji. Imamo sve preduslove da ovaj dugoročni projekat uspije” rekao je, otvarajući manifestaciju, akademik Vukić Pulević, poznati botaničar.

Prije svečanog otvaranja, u okviru propratnog programa priređena je izložba meda i pčelinjih proizvoda Saveza pčelarskih udruženja Crne Gore na kojoj su izlagači predstavili razne proizvode od meda.

Nakon filma “Više od meda”, prikazan je film “Zemlja smeća” autorke Lusi Voker, u koprodukciji Velike Britanije i Brazila.

Projekat je podržalo  Ministarstvo kulture i Ministarstvo održivog razvoja i turizma, a realizuju ga Centar za kulturu Danilovgrad u saradnji s Opštinom Danilovgrad i nevladinim organizacijama “Montenegrin Universal Theatre” i Centar za multimedijalnu produkciju iz Podgorice.

Izvor: RTCG

Sviđa ti se vijest?

Share on facebook
Podijeli na Facebook
Share on twitter
Podijeli na Twitter
Share on telegram
Podijeli na Telegram
Share on whatsapp
Podijeli na WhatsApp

Copyright © CEZAM 2022 | All rights reserved.