JIVA JAGAD JAWI

Jiwa Jagad Jawi  je koncept priče koji se odnosi na ideju o fazama života u hramu Borobudur, kao univerzalnoj knjizi ljudskog života. Duhovna vrijednost Borobudura je vodič za ljudski život koji nije vezan za jednu religiju i vjerovanje, koji priča o kosmičkom putovanju čovjeka u fazama svijesti do putovanja traženja velikog mira u kulturnoj istoriji zemlje. Jave i Borobudura. Na snimku je putnica koja želi da putuje na Javu, vodi kulturna i duhovna putovanja u Javu. Ovdje ona pronalazi uzvišenu svijest, osjeća i otvara oči. Njena srca za uzvišenu ljepotu u zemlji Java.

Ciljevi filma: Prikaz ljepote Centralne Jave i putovanja hodočasnika Borobudur, takođe da inspiriše putnike na iskustva prirode, wellness i iskustva lokalne mudrosti, umjetnička i kulturna iskustva i holistička iskustva meditacije.

Režija: Ivan Handoyo

Produkcija: Fery Martawidjaja

Zemlja porijekla: Indonezija

Godina proizvodnje: 2021

Trajanje: 00:08:00 min

Ivan Handoyo

Ivan Handoio, S.Ds (Bachelor of Design) (rođen 13. aprila 1979.) je indonežanski filmski režiser, snimatelj i scenarista. Iskusan filmski režiser sa preko 20 godina iskustva u režiji kratkih filmova. Ivan Handoiov prvi dokumentarni kratki film poznat po diplomiranju na univerzitetu „Hvala ti i laku noć majko“ (2005) i izabran je na evropskom festivalu na Poland Indie-Film festivalu, film govori o ljubavi prema surfovanju, u malom selu u nepopularnoj sceni surfovanja u Indoneziji.

Copyright © CEZAM 2023 | All rights reserved.