POČNITE PONOVO

Sara Guimarães je mlada putnica koja uživa u otkrivanju novih skrivenih mjesta. Sljedećih dana putovat će Portugalom u regiju Medio Tejo, jer je saznala da je to prekrasno mjesto. Kao znatiželjna i oprezna osoba uvijek puno istražuje o svim mjestima koja posjećuje, pa odlučuje potražiti informacije o Medio Teju. Tada joj pažnju skrene ime Medio Tejo kao opis nečeg prosječnog, što se ničim ne ističe… Ne može vjerovati da će to ime uopšte definisati tako lijep kraj, kakav ona zna. Zato to želi vidjeti svojim očima i odlučuje započeti svoje putovanje kroz Medio Tejo da dođe do sopstvenih zaključaka. Nakon što je proputovala cijelu Regiju, shvata da postoje neke stvari koje se moraju proživjeti i doživjeti da bi se dokazale, a regija Medio Tejo je jedna od njih. Definicija Medio Tejo još ne postoji u rječniku, ali kao i sve dobre stvari, treba ih proživjeti da bi se razumjele.

Režija: Marco Calabria, Bruno Nishino

Produkcija: Bruno Nishino

Zemlja porijekla: Portugalija

Godina proizvodnje: 2022

Trajanje: 00:04:18 min

Bruno Nishino

Bruno Nishino je počeo da se bavi vizuelnim umjetnostima kada je imao 15 godina, ilustrovajući za štampariju. Nekoliko mjeseci kasnije, postao je grafičar u kompaniji za vizuelne komunikacije, koju je morao da napusti da bi započeo studije iz biologije. Tokom kursa radioje pola radnog vremena u novinama, a i prije nego što je diplomirao, odlučio je da napusti novine i radi sam. U vrijeme kada je diplomirao biologiju, već jeimao sopstvenu reklamnu agenciju sa registrovanim poslovnim brojem. 2010. godine otvorio je producentsku kuću Eureka Films, gdje je preuzeo ulogu direktora fotografije i postao vlasnik posla. Ovo iskustvo mu je pružilo još više prilika za učenje i priznanje tokom godina. Čak i nakon više od 20 godina posvećenosti, nastavlja da traži nove izazove i unaprijeđuje svoje znanje u oblasti vizuelnih umjetnosti.

Marco Calabria

Marko Kalabrija je brazilski preduzetnik, reditelj, kreator i stručnjak za oglašavanje. On je vlasnik Eureka Filmes studija sa sjedištem u Brazilu, sa sjedištem u regionu Pantanal Mato Groso do Sul i još jednom filijalom u glavnom gradu države. Studio je specijalizovan za proizvodnju reklamnih filmova, institucionalnih videa i promotivnog turističkog sadržaja. Sa iskustvom u oglašavanju, Marko kombinuje svoju stručnost u komunikaciji sa svojom strašću prema bioskopu kako bi stvorio visokokvalitetne audiovizuelne produkcije. Njegova posvećenost izvrsnosti i njegova jedinstvena i altruistička kreativna vizija donijeli su mu međunarodno priznanje i nekoliko nagrada tokom njegove karijere.

Copyright © CEZAM 2023 | All rights reserved.