Filmski festival na Crnom jezeru počinje večeras i traje do utorka, ponesite toplu odjeću i uživajte!

U subotu, 3. avgusta u 20:30 h, na Crnom jezeru svečano će biti otvoren “Green Montenegro Film Fest” – Filmski festival na temu zaštite životne sredine koji postaje prepoznat kao pokretač lijepih akcija i ideja na planu zaštite očuvanja prirodnih resursa naše zemlje.

Filmovi će biti prikazivani na atraktivnom otvorenom prostoru, noću, pored Crnog jezera, ispod samog vrha Durmitora, pred velikim brojem stranih turista, gostiju i mještana, uz veliki broj pratećih programa, što će dodatno upotpuniti turističku i kulturnu ponudu Žabljaka.

Takmičarski dio programa filmskog festivala započinje iste večeri, nakon otvaranja i to prikazivanjem filma “Godina uz geostacioniranu orbitu” (režija Felix Dierich iz Njemačke). Riječ je o petnaestominutnom filmu iz kategorije “Ekologija”.

Malo kasnije, u kategoriji “Ekologija duše” biće prikazan film Gorana Markovića iz Srbije “Delirijum tremens”.

Druženje se nastavlja uz DJ Freey.

U nedelju, 4. avgusta, prateći program festivala podrazumijeva film “The salt of the Earth” režisera Wim Wenders-a i Juliano Ribeiro Salgado, dok će u takmičarskom dijelu (kategorija: Ekologija) biti prikazani filmovi: “Crna senka zelene energije” (Dragan Gmizić), “Hidden heaven” (Çağatay Çelikbaş), “Tayo Tayo” (Patrick Chadwick) i “The man of the trees” ( Andrea Trivero).

U kategoriji Ekologija duše pogledajte film našeg režisera Mladena Vujovića “Predoziranje”.

U 1 sat iza ponoći, nastupiće DJ. Freey.

U ponedeljak, u 19:30 nas očekuje književno veče Petra Pješivca i Vujice Ognjenovića, a u 20:30 posjetioci će pogledati kratki promotivni film “Zagreb Filmtour Fest”-a.

U takmičarskom dijelu programa trećeg dana festivala, biće prikazana tri filma u kategoriji “Ekologija duše”: “Između dana i noći” (Andro Martinović), “Secret ingredient” (Gjorce Stavreski) i “Rekvijem za Ćehotinu” (Branko Gogić).

Po završetku filmova, posjetioci će uživati u muzici uživo Mile Nikić.

U utorak, 6.avgusta, biće prikazana dva filma u kategoriji “Ekologija duše” i to: “Golden fish, African fish” (Thomas Grand, Moussa Diop) i “Woman at war” (Benedikt Erlingsson), a u 23:30 je dodjela nagrada i svečano zatvaranje. Nakon toga, atmosferu će dodatno zagrijati popularni bend “Crveno i crno”.

Organizatori preporučuju da ponesete toplu odjeću. Festival će se istovremeno održavati i u Bijelom Polju.

Izvor: Srandard

Sviđa ti se vijest?

Share on facebook
Podijeli na Facebook
Share on twitter
Podijeli na Twitter
Share on telegram
Podijeli na Telegram
Share on whatsapp
Podijeli na WhatsApp

Copyright © CEZAM 2022 | All rights reserved.