Green Film festival dokaz pravog patriotizma

Šestogodišnja istrajnost organizatora Montenegro International Film Festivala (GMIFF), posvećenog zaštiti životne sredine, ne predstavlja ništa manje od pravog i čistog ustavnog patriotizma, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić koji je virtuelnim putem učestvovao na otvaranju konceptualnog filmskog festivala Green.

Bečić je rekao da šestogodišnja istrajnost organizatora na podizanju ekološke svijesti i promovisanju Crne Gore kao države koja se svojim najvišim pravnim aktom obavezala da čuva prirodu i zdravu životnu sredinu, ne predstavlja ništa manje od pravog i čistog ustavnog patriotizma.

“Kao predsjednik najvišeg predstavničkog i zakonodavnog doma građana podsjetiću vas da je Crna Gora prvim članom Ustava proklamovana kao ekološka država, a da je u njegovoj preambuli istaknuto uvjerenje da je država odgovorna za očuvanje prirode i zdrave životne sredine. Crna Gora se voli tako što se brane njene rijeke, šume; Crna Gora se voli i kroz ovakav ekstremno važan i u našoj državi jedinstveni projekat u okviru kojeg možemo sve prethodno i još mnogo toga da vidimo kroz objektiv kamere talentovanih i kreativnih filmskih stvaralaca“, kazao je on.

Poručio je da će vrata Skupštine Crne Gore  uvijek biti otvorena za sve otrježnjujuće projekte koji na ovako originalan način doprinose kreiranju ekološkog narativa u društvu kakvo je crnogorsko koje sa ustavnih proklamacija konačno mora da pređe i na djela.

Izvor: rtcg.me

Sviđa ti se vijest?

Share on facebook
Podijeli na Facebook
Share on twitter
Podijeli na Twitter
Share on telegram
Podijeli na Telegram
Share on whatsapp
Podijeli na WhatsApp

Copyright © CEZAM 2022 | All rights reserved.