“Green Montenegro International Film festival” od sada i u Bijelom Polju

Jubilarna edicija ”Green Montenegro International Film Festival’’ predstaviće bogat filmski program koji će se prikazivati u jednoj od najljepših prirodnih cjelina u svijetu u Nacionalnom Parku Durmitor od 3. do 6. avgusta kroz četiri festivalske večeri, navedeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Od velikog broja prijavljenih filmova, Art direktor festivala, glumac CNP-a Slobodan Marunović, izabrao je 22 filma u takmičarskom programu, 17 filmova u pratećem programu, i 30 turističko promotivnih filmova sa kojima će prestaciti njihov partner festival Zagreb Film Tour Fest.

Pored priznanja za najbolje filmove u pomenutim kategorijama , dodjeliće se i Grand Prix za najbolje ostvarenje na festivalui specijalna priznanja žirija za izuzetna umjetnička ostvarenja.

 Kako su naveli organizatori, filmovi sa ovogodišnjeg GMIFF-a biće prikazani i u Bijelom Polju u istom terminu, u Parku pjesnika u organizaciji Centra za kulturu Bijelo polje. Pored filmskog biće zastupljeni i prateći programi:rafting, planinarenje, vožnje biciklom i druge aktivnosti.

 ”Green Montenegro International Film Fest ”jedan od prvih zelenih festivala u Crnoj Gori a od prošle godine našao se i nameđunarodnoj listi ekoloških manifestacija „Green Film Network“ i time se pozicionirao na map isvjetskih ekoloških festivala među 39 najboljih.

Ovogodišnji festival otvoriće Predsjednik Skupštine Ivan Brajović , dok je čast da zatvori festival pripala glumcu Jugoslovenskog dramskog pozorišta Branislavu Lečiću.

Izvor: Antena M

Sviđa ti se vijest?

Share on facebook
Podijeli na Facebook
Share on twitter
Podijeli na Twitter
Share on telegram
Podijeli na Telegram
Share on whatsapp
Podijeli na WhatsApp

Copyright © CEZAM 2022 | All rights reserved.