Na Žabljaku bogat flimski program

Ovogodišnja, jubilarna edicija GMIFF-a predstaviće bogat filmski program koji će se prikazivati u  jednoj od najljepših prirodnih cjelina u svijetu u Nacionalnom Parku Durmitor, u periodu od 3. do 6. avgusta kroz četiri festivalske večeri.

Od velikog broja prijavljenih filmova, Art direktor festivala, glumac CNP-a Slobodan Marunović, izabrao je 22 filma u takmičarskom programu, 17 filmova u pratećem programu, i 30 turističko promotivnih filmova sa kojima će nam se predstaviti naš partner festival Zagreb Film Tour Fest.

Pored priznanja za najbolje filmove u pomenutim kategorijama, dodjeliće se i Grand Prix za najbolje ostvarenje na festivalu. Kao i specijalna priznanja žirija za izuzetna umjetnička ostvarenja. Filmovi sa ovogodišnjeg GMIFF-a biće prikazani i u Bijelom Polju u istom terminu, u Parku pjesnika u organizaciji našeg partnera centra za kulturu bijelo polje. Pored filmskog programa imaćemo i prateći program, rafting, planinarenje, vožnje biciklom i druge aktivnosti.

Festival će otvoriti predsjednik Skupštine  Ivan Brajović. A festival će zatvoriti, glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta Branislav Lečić.

“Sa zadovoljstvom navodimo da je Green Montenegro International Film Fest jedan od prvih zelenih festivala u Crnoj Gori a od prošle godine našao se i na međunarodnoj list iekoloških manifestacija „Green Film Network“ i time se pozicionirao na mapi svjetskih ekoloških festivalameđu 39 najboljih.

Izvor: Portal analitika

Sviđa ti se vijest?

Share on facebook
Podijeli na Facebook
Share on twitter
Podijeli na Twitter
Share on telegram
Podijeli na Telegram
Share on whatsapp
Podijeli na WhatsApp

Copyright © CEZAM 2022 | All rights reserved.