Otvoren prvi ,,Green Montenegro International Film Fest”

Projekcijom filma “Više od meda” autora Markusa Imhufa u bioskopu Zeta u Centru za kulturu Danilovgrad, sinoć je počeo prvi ,,Green Montenegro International Film Fest”, navodi se u saopštenju organizatora.

“Festival kojeg večeras promovišemo i stvaramo višestruko je neophodan ekološkoj državi Crnoj Gori, crnogorskoj kulturi i obrazovanju, a prije svega neophodan je generaciji mladih sineasta koje školujemo na našem univerzitetu. Festival će dugoročno i u kontinuitetu da afirmiše prirodne resurse Crne Gore, njihovo racionalno korišćenje i zaštitu na najvišem stvaralačkom nivou i u međunarodnoj konkurenciji. Imamo sve preduslove da ovaj dugoročni projekat uspije” rekao je, otvarajući manifestaciju akademik dr Vukić Pulević, jedan od najznačajnijih crnogorskih i evropskih botaničara.

Prije svečanog otvaranja, u okviru propratnog programa priređena je izložba meda i pčelinjih proizvoda Saveza pčelarskih udruženja Crne Gore na kojoj su izlagači predstavili razne proizvode od meda.

Nakon filma “Više od meda”, prikazan je film ,,Zemlja smeća” autorke Lusi Voker u koprodukciji Velike Britanije i Brazila.

Projekat je podržalo  Ministarstvo kulture i Ministarstvo održivog razvoja i turizma, a realizuju ga Centar za kulturu Danilovgrad u saradnji sa Opštinom Danilovgrad i nevladinim organizacijama ,,Montenegrin Universal Theatre” i Centar za multimedijalnu produkciju iz Podgorice.

Izvor: Portal Analitika

Sviđa ti se vijest?

Share on facebook
Podijeli na Facebook
Share on twitter
Podijeli na Twitter
Share on telegram
Podijeli na Telegram
Share on whatsapp
Podijeli na WhatsApp

Copyright © CEZAM 2022 | All rights reserved.