Žabljak: Počinje Green Montenegro international film fest

Tokom četiri filmske večeri u takmičarskom programu biće prikazana ostvarenja iz ekologije, ekologije duše i turizma.

Četvrti “Green Montenegro international film fest-GMIFF 2018“ ekološka kulturna manifestacija na kojoj će se prikazati više od 30 projekcija iz 30 država svijeta otvoriće se večeras na obali Crnog jezera. 

Tokom četiri filmske večeri u takmičarskom programu biće prikazana ostvarenja iz ekologije, ekologije duše i turizma.

“Bavimo se svim temama ekologije sa kulturološkog aspekta. Član smo svjetske Grin mreže, vidljivi u tim krugovima i podržani od Ministarstava kulture i finansija kao i UNDP koji nas je podržao tokom predfestivalskih i festivalskih aktivnosti”, kaže PR festivala Marija Sarap i naglašava da ekologija duše promoviše podizanje svijesti na planu očuvanja životne sredine.

Sarap je kazala da je društveni aktivizam sastavni dio festivala i podsjetila da su ranije izvršili pošumljavanje opožarenih prostora u Nacionalnom parku „Durmitor“ i organizovali akciju čišćenja smeća oko Crnog jezera.

Festival će otvoriti stalna koordinatorka UNDP u Crnoj Gori Fiona Mc Clunney, a prisutne će pozdraviti predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević, direktor NP „Durmitor“ Tomo Pajović i predsjednica savjeta GMIFF Ivana Vojinović.

Sviđa ti se vijest?

Share on facebook
Podijeli na Facebook
Share on twitter
Podijeli na Twitter
Share on telegram
Podijeli na Telegram
Share on whatsapp
Podijeli na WhatsApp

Copyright © CEZAM 2022 | All rights reserved.