ZATVOREN – Javni poziv za dostavljanje filmskih ostvarenja za IV izdanja GMIFF-a Green Montenegro International Film Fest-a 2018.

GMIFF poziva filmske stvaraoce i producente dokumentarne, igrane i animirane filmske forme da se prijave na Konkurs za učešće na IV izdanju Green Montenegro International Film Fest-a, koji će se ove godine po prvi put održati u Nacionalnom parku Durmitor, na Crnom jezeru (UNESCO zona), Opština Žabljak u periodu od 4.-7. avgusta 2018. godine!

Festival je edukativanog i nekomercijalanog tipa, takmičarskog karaktera, podijeljen u III kategorije: 1. ekologija, 2. ekologija duše, 3. promotivno-turistički filmovi.

Pored priznanja za prvo, drugo i treće mjesto u pomenutim kategorijama dodjeljuje se i Grand Prix za najbolje ostvarenje na festivalu.

Dodatno, pored filmova koji će biti selektovani u sve tri kategorije u Glavnom takmičarskom programu, takođe će biti selektovani filmovi i za zvanični Prateći program.

Festivalski filmovi se u saradnji sa Ministarstvom prosvjete Crne Gore prikazuju u gotovo svim osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori, što GMIFF čini ne samo putujućim, filmskim, ekološkim i aktivističkim festivalom, već i obrazovnim!

Na konkurs, koji je međunarodnog karaktera, mogu se prijaviti filmovi o životnoj sredini, ekologiji, prirodi, ugroženosti ljudskih života i sloboda (kategorija ekologija duše), turizmu, kao i inovacijama i tehnologijama koje doprinose smanjenju čovjekovog uticaja na Planetu.

U razmatranje će biti uzeti filmovi proizvedeni nakon 1. januara 2015. godine i čije trajanje ne prelazi 60 minuta.

Taxa za prijavu filma je 10,00 EUR (br. žiro računa:51-77635-32, Crnogorska komercijalna banka AD Podgorica. Instrukcije za plaćanje iz inostranstva: Swift Address CKBCMEPG; IBAN ME25510000000007763532 ).

Konkurs je otvoren 30 dana, od 8.juna – 8.jula 2018. godine, a obavještenje o selekciji filmova biće objavljeno 20. jula 2018 godine, putem zvanične web stranice festivala: www.greenmontenegro.me

Aplikacioni formular za prijavu filma popuniti ovdje. Za sva dodatna pitanja pozovite +382 67 402 302 ili pišite putem e-mail adrese office@greenmontenegro.me

Sviđa ti se vijest?

Share on facebook
Podijeli na Facebook
Share on twitter
Podijeli na Twitter
Share on telegram
Podijeli na Telegram
Share on whatsapp
Podijeli na WhatsApp

Copyright © CEZAM 2022 | All rights reserved.